Breaking News
Loading...
viernes, 24 de abril de 2015

L'escultura de Federico Trenor ya lluïx junt al Túria
en Valéncia gràcies a la proposta feta en son dia per
Lo Rat Penat


Este passat dimarts 21 d'abril de 2015 el que fora impulsor de la cessió del caixer del riu Turia a la ciutat ya vigila la seua vora. Valéncia va rendir ahir un sentit homenage a Federico Trenor, fallit en 2012, en la inauguració d'un passeig en el seu nom. L'excepcional remat a l'emotiu acte aplegà en la descoberta d'un bust de bronze obra de l'escultor Manolo Rodríguez, reconegut escultor castellonenc, natural de Navaixes.


L'acte, presidit per la família de Trenor, va contar en la participació de la regidora de Cultura, Mayrén Beneyto, i d'Enric Esteve, president de l'entitat cultural Lo Rat Penat i impulsor de la proposta per a que el Consistori realisara dit homenage, un event que  qualificà “d'acte de justícia” per a un home que treballà “per a servir i no per a servir-se”.

Est ilustre valencià fon l'impulsor de la cessió del llit del Turia a la ciutat gràcies al seu encabotament i l'acceptació de la iniciativa per part del ministre Eduardo Carrilades.

Tutor de Lluís Alfons de Borbó, en qui va mantindre una estreta relació tota la vida. La trayectòria professional de Federico Trenor estigué repleta d'èxits. Fon número u de la seua promoció com a advocat de l'Estat, lletrat de les Corts Generals, subsecretari del Ministeri de Comerç, subsecretari del Ministeri de Facenda, interventor del Congrés dels Diputats, del Defensor del Poble i de les Corts Generals, entre atres càrrecs.

El passeig Federico Trenor, ubicat junt al Jardí del Turia ya el presidix el seu bust de bronze vestit com a advocat de l'Estat i en les condecoracions de la Creu al Mèrit Civil i la Creu al Mèrit Agrícola a la vora del Túria.


-----------------------------------------------------------

La escultura de Federico Trenor ya luce junto al Túria
en Valéncia gracias a la propuesta hecha por
Lo Rat Penat


Este martes 21 de abril de 2015 el que fuera impulsor de la cesión del cauce del río Turia a la ciudad ya vigila su orilla. Valencia rindió ayer un sentido homenaje a Federico Trenor, fallecido en 2012, con la inauguración de un paseo en su nombre. El broche del emotivo acto llegó con el descubrimiento de un busto de bronce obra del escultor Manolo Rodríguez, reconocido escultor castellonense, natural de Navajas.

El acto, presidido por la familia de Trenor, contó con la participación de la concejala de Cultura, Mayrén Beneyto, y de Enric Esteve, presidente de la entidad cultural Lo Rat Penat e impulsor de la propuesta para que el Consistorio realizara dicho homenaje, un evento que calificó de «acto de justicia» para un hombre que trabajó «para servir y no para servirse».

Este ilustre valenciano fue el impulsor de la cesión del lecho del Turia a la ciudad gracias a su empeño y la aceptación de la iniciativa por parte del ministro Eduardo Carriles.

Tutor de Luis Alfonso de Borbón, con quien mantuvo una estrecha relación toda la vida. La trayectoria profesional de Federico Trenor estuvo repleta de éxitos. Fue número uno de su promoción como abogado del Estado, letrado de las Cortes Generales, subsecretario del Ministerio de Comercio, subsecretario del Ministerio de Hacienda, interventor del Congreso de los Diputados, del Defensor del Pueblo y de las Cortes Generales, entre otros cargos.

El Paseo Federico Trenor, ubicado junto al Jardín del Turia ya lo preside su busto de bronce vestido como abogado del Estado y con las condecoraciones de la Cruz al Mérito Civil y la Cruz al Mérito Agrícola  a la orilla del Túria.

0 comentarios:

Publicar un comentario