Breaking News
Loading...
jueves, 1 de agosto de 2013

Alumnes de robòtica de l'Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elig han conseguit desenrollar un robot complix les mateixes funcions que un gos guia de carn i os.
El gos robòtic, que ha segut batejat com DOGUMH, és un proyecte de colaboració en una iniciativa europea per a crear aplicacions robòtiques baix la llicencia open-source.
El proyecte dels estudiants de l'UMH consistix en aprofitar les capacitats de detecció de l'entorn i navegació d'una plataforma mòvil omnidireccional i d'un braç robòtic que indica a l'invident la direcció a seguir.
El robot es capaç de reconéixer objectes del seu entorn i anar a arreplegar-los. Ademés, és capaç de subjectar un bastó i indicar mediant forces la direcció que deu seguir-se.
El DOGUMH ha obtingut les felicitacions per part del jurat de Kuka i se presentarà com una aplicació open-source que vindrà integrada en la plataforma YOUBOT.
El grup de robòtica integrat per 16 estudiants d'Ingenieria Industrial, Ingenieria de telecomunicacions i del Grau en Electrònica i Automàtica Industrial de l'UMH, pretén continuar en el futur en el desenroll d'esta aplicació. Per a això, la dotarà de noves característiques i realisarà proves en invidents reals.
L'iniciativa ha segut coordinada pels professors de l'EPSE José Mª Sabater i Nicolás García està promoguda per l'empresa Kuka, lider en robòtica.

0 comentarios:

Publicar un comentario